Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2024. Június 11. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Viharok, villámcsapás, tűz és balesetek

Viharok, villámcsapás, tűz és balesetek

A 23. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten százötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

A vihar során hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt tizennégyszer kellett beavatkozniuk a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltóknak. Tizenegyszer riasztották őket pincékben felgyűlt vízszivattyúzáshoz, egyszer favágáshoz, valamint győrújfalura vonultak, ahol villám csapott egy ikerházba. A villámcsapás következtében öt ingatlan maradt áram nélkül. Az esetek során nem sérült meg senki.

Kamionba hajtott egy személyautó kedd reggel az M1-es autópálya 148-as kilométerénél Lébény térségében, a főváros felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és megtisztították az úttestet a szétszóródott törmeléktől. Az autóban csak a sofőr utazott, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a leállósávon és a külső sávon folyamatosan haladt.

Kerti hulladékot égettek szerda délután Dunaszegen a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteres területet érintett annak ellenére, hogy a tüzet felügyelték. A lángok veszélyeztették a szomszédos ingatlant is. A győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Személyautó és kisteherautó ütközött csütörtök délután az M1-es autópálya 124-es kilométerénél, Győr térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták az úttestre folyt olajat és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Árokba borult egy autóalkatrészeket szállító kisteherautó péntek reggel az M15-ös autóúton, Hegyeshalom közelében, a határ felé vezető oldalon. A járműben csak a sofőr utazott, ő beszorult a roncsok közé az ütközés következtében, ezért a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki, majd átadták őt a mentősöknek, akik helikopterrel a győri kórházba szállították. A műszaki mentés idejére az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták.

Fának csapódott egy személyautó pénteken a kora esti órákban a Darnózselit és Lipótot összekötő úton. A mosonmyagyaróvári hivatásos és a hédervári önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt ás megtisztították az úttestet. Az autóban csak a sofőr utazott, elhunyt a balesetben.

A Sopront és környékét érintő szombat délutáni felhőszakadás miatt hetven bejelentés érkezett a vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, amely ötvenkét riasztást generált. Az egységeket negyvenhét esetben vízeltávolításhoz hívták, kétszer fakidőlés miatt és egy-egy esetben épületről hullott a vakolat, beázott a tető, illetve elmozdult egy csatornafedél. A viharos események miatt nem sérült meg senki.

Villámcsapás következtében kigyulladt egy százhatvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete szombat éjjel Sopronhorpácson, a Petőfi Sándor utcában. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a nagylózsi, a völcseji, az undi, a lovői, a répcevisi, valamint a sopronhorpácsi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat, amelyek a tető mintegy hatvan százalékát érintették. Az egységek ezt követően hőkamerával átvizsgálták és megbontották a tetőszerkezetet, miközben vízsugárrral folyamatosan hűtötték a felhevült részeket. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy személyautó motortere vasárnap délután Sopronban a Győri úton. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek lánggal égés már nem volt. Az egység visszahűtötte a felhevül járművet, majd hőkamerával átvizsgálta. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 16:00, hétfő | Helyi

Lopott bankkártyával vett fel pénzt

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.

2024. Július 01. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Június 30. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságos jövőt!

Nyílt levél a klímakatasztrófa elkerüléséért.