Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 19. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: TASZ

Számít a véleményed!

Számít a véleményed!

Közösségi adatgyűjtés a magyar oktatásról.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon mindenki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. A közösségi adatgyűjtés az ő kezdeményezésük. Ezt írják:

Jobb oktatási rendszert szeretnénk. Hiszünk abban, hogy az iskola a tudás háza, de látjuk a forráshiányt, a túlterheltséget, az autonómia hiányát is. Szerintünk a diákok, a tanárok és a szülők is többet érdemelnek. Ezért támogatjuk tudásunkkal lassan harmadik éve az oktatási mozgalom különböző szereplőit, akik a változásért dolgoznak.

A hatalom azt szeretné, ha nem lennének kérdéseink, mert a tudás és az információ erő. Ahhoz, hogy egy problémára megoldásokat találjunk, először meg kell ismerni a problémát. Ahhoz pedig, hogy megismerjük a problémát, fontos, hogy feltegyük a megfelelő kérdéseket, és minden szereplő véleményét meghallgassuk.

Ahhoz, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel felléphessünk a hatalommal szemben egy SZABAD. oktatásért, most rád van szükségünk!

Kérjük, hogy töltsd ki 10 perces kérdőívünket, ami az oktatásban tapasztalható nehézségekről kérdez. A mindennapos problémák, legyen szó az okos eszközök tiltásáról, a fejlesztést megtagadó intézményről, a mesefilmet vetítő helyettesítő tanárról vagy a menza színvonaláról, mind rendszerszintű probléma tünetei. Segíts nekünk, hogy a válaszaidon keresztül több tudásunk legyen, és gyakorlati jogi eszközökkel megváltoztathassuk a rendszert!

Ha egyszerre több csoporthoz is tartozol vagy több gyereked van, akkor a kérdőívünket többször is kitöltheted.

A kérdőíveket az őszi szünet végéig, november 3-ig töltheted ki.

A kérdőív ide kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 16:00, hétfő | Helyi

Halálra gázolt egy embert a Győrből Kapuvárra közlekedő vonat

A 42. héten történt.

2024. Október 21. 13:00, hétfő | Helyi

A visszaváltható palackokkal az Osli Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is támogathatja

Qr kód használatával bárhonnan.

2024. Október 21. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Október 20. 19:00, vasárnap | Helyi

Mi köze az őszi avarnak az éghajlatváltozáshoz?

Mit tegyünk az őszi avarral?