Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatós

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

A NAV az adószámlán tartja nyilván ügyfelei adó-, vám- és egyéb fizetési kötelezettségeit, valamint az ezekkel kapcsolatos befizetéseket, kiutalásokat és átvezetéseket. Ha valakinek van adóazonosító jele vagy adószáma, adott már be bevallást a NAV-hoz, fizetett már adót, esetleg illetéket, akkor biztos lehet benne, hogy van adószámlája a NAV-nál.

A NAV-Mobil „Adószámla-lekérdezés” menüpontjában bármikor, pillanatok alatt ellenőrizhető ez az egyenleg, illetve pdf-formátumban az is letölthető, hogy mely adónemeken fennálló tartozásokból, illetve túlfizetésekből ered. Így nyomon követhető például a bevallások benyújtása után, hogy az adatokat a NAV rendben lekönyvelte-e, illetve az egyes befizetések után, hogy azok megjelentek-e az adószámlán. Hasznos lehet továbbá ellenőrizni az egyenleget például adóigazolás igénylése előtt is, mert a rendezetlen tételek így még az eljárás előtt befizethetők.

Az adószámla ellenőrzéséhez KAÜ-azonosításra van szükség, de az applikációban beállítható jelkód, illetve biometrikus azonosítás is, amellyel még gyorsabban hozzáférhető a felület.

A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból letölthető NAV-Mobil számos más funkciót is tartalmaz, lekérdezhetők benne a foglalkoztatási adatok, egyszerűen befizethető a gépjárműadó, ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai, és sok más hasznos információval, kalkulátorral, adatbázissal segíti az adózást.

Az adószámla lekérdezése lépésről lépésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:00, vasárnap | Helyi

Madáretető készítő pályázat a A Szanyi Gólyafesztiválra

Június 15-én lesz az idei Szanyi Gólyafesztivál

2024. Május 18. 16:00, szombat | Helyi

Közlekedés teljes sorompós vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban

2024. Május 18. 13:00, szombat | Helyi

Kis-gazda napközis tábor Lászlómajorban

7 éves kortól

2024. Május 18. 09:00, szombat | Helyi

Játék cserebere a csornai könyvtárban

A növény cserebere sikerén felbuzdulva most a kisebbekre is gondoltak.