Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl, a főváros és térsége, továbbá Dél- és Észak-Alföld, valamint Észak-Magyarország területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es, helyenként megközelíti, vagy eléri a 8-as értéket.

A szakemberek azt tanácsolják: mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, illetve ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerülje a napozást, viseljen vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjon fényvédő krémeket. Normál bőrtípusnál ebben az időszakban már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztetnek.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 19:00, vasárnap | Belföld

A zöld háztartás lehet hamarosan az új sztenderd

Öt év múlva elbúcsúzhatunk a mosógélektől?

2024. Október 06. 10:40, vasárnap | Belföld

Volánbusz: utolsó fázisához ért a kártyaterminálok telepítése a járműveken

Várhatóan az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már az összes helyközi járatukon lehet majd fizetni bankkártyával vagy okoseszközzel - közölte a vállalat szombaton az MTI-vel.

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

A közmédia visszautasítja Magyar Péterék követeléseit

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, vasárnap reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.