Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2024. Május 31. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megszaporodtak a kerékpáros balesetek

Megszaporodtak a kerékpáros balesetek

Kerékpáron is biztonságban!

Az igazi jó idő beköszöntével egyre többen ülnek biciklire, erre tekintettel a járművezetőknek is nagyobb figyelemmel kell lennie az utakon. A rendőrök közelről látják azokat a baleseteket, amelyekben kerékpáros az érintett – legyen okozója, vagy vétlen áldozata az esetnek – és ezeket elemezve elmondható, hogy tízből nyolc-kilenc esetben a kétkerekű vezetője sérül meg.

Egy kerékpáros – ugyanúgy, mint a gyalogos – a közlekedés legvédtelenebb résztvevője. A bicajozókat nem védhetik a passzív biztonsági eszközök, mint az autósokat. A balesetek bekövetkezésének leggyakoribb oka az elsőbbségi szabályok megszegése. Sok balesetveszélyes helyzet alakul ki a kerékpárosok által is használt körforgalmakban, gyalogátkelőhelyeken, ahol nem egy esetben szabálytalanul haladnak át a biciklivel. Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet, hogy a KRESZ szabályok betartása a kerékpározóknak is kötelező!

  • A rendőrség javasolja, hogy kerékpározás közben használjanak védőfelszereléseket, amelyek az esetleges sérüléstől megóvják testi épségüket.
  • Biciklivel éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha a jármű megfelelően ki van világítva!
  • Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt, ruházatot kell viselnie!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 16:00, hétfő | Helyi

Öregdiák találkozó Csornán a Kossuthban

Előzetes bejelentkezés szükséges.

2024. Október 07. 13:00, hétfő | Helyi

Bolhapiac lesz Hövejen

Időutazás régi tárgyak közt.

2024. Október 07. 09:00, hétfő | Helyi

Kiadvány szülőknek a közösségi médiáról

Mit lájkol a gyerek?

2024. Október 06. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.