Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2024. Június 08. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: FussRábaköz

Egy igazi legenda is részt vesz a FussRábaköz 24 órás váltófutásán

Egy igazi legenda is részt vesz a FussRábaköz 24 órás váltófutásán

Rokob József világcsúcstartó 3 órát vállalt.

Az aktív versenyzők közötti világcsúcstartó győri Rokob József is részt vállal a FussRábaköz 24 órás váltófutásán, ahol 3 órás idősávban fog futni!
A csornai Művelődési Ház elöl fog startolni, majd ide tér vissza óránként, végül 3 óra futás után átadja majd a képzeletbeli váltóbotot az utána következő résztvevőnek.
József 2013-ban nyert már harmincszoros Ironman versenyt (3,86 km úszás + 180,25 km kerékpár + 42,195 km futás), vagyis 30 napon át 30 Ironman-t teljesített az olaszországi Garda tó környékén, teljesítménye az emberfeletti kihívásokban páratlan! Józseffel, a háromgyermekes édesapával, a közöttünk élő legendával beszélgetett a FussRábaköz Capata a váltóról:

- Örömmel köszöntünk az "V. FussRábaköz 24 órás váltó" résztvevői között. Sokan ismerjük az elmúlt években elért eredményeidet. Pár szóban mesélnél a legkiemelkedőbb versenyedről?

- 2009-ben kezdtem el triatlonozni. Hamar felismertem, hogy érzékem van a hosszútávú triatlonhoz, így ebben a sportágban maradtam. Az elmúlt 1 évben több mint 150 Ironman távot teljesítettem, jellemzően 5 és 10-szeres Ironman versenyek keretein belül. Itt a legtöbbször a dobogón végeztem.
2013-ban első helyet értem el a 30 nap, 30 Ironman versenyen és 2018-ban teljesítettem az Arch to Arc versenyt. Londonból kellett Párizsba eljutni úgy, hogy Angliában futottam (139 kilométert), majd átúsztam Franciaországba (kb. 45 kilométer), Calais-ból pedig Párizsig kerékpároztam (290 kilométert). Info: enduroman.com

- Honnan hallottál a mi eseményünkről?

Régi cimborám invitált erre az eseményre és örömmel mondtam igent a felkérésre.

- Összesen három órát vállaltál a 24-ből. Ez a három óra felkészülés
egy következő versenyre?

- Igen. Június végén a franciaországi Colmarban egy tripla Ironman versenyen veszek részt; ez a futás jól szolgálja a felkészülésemet.

- Egyik tagunktól érkezett a kérdés, hogy lehet regenerálódni egy 30x Ironman verseny alatt? Egyáltalán erre hogy lehet felkészülni?

- Ahogy korábban említettem, erre a sportra születtem és az izomzatom is viszonylag könnyen viseli az extrém terhelést. Az évek során kialakítottam a versenyek alatti táplálkozási és regenerációs teremet is. Ezek mellett a koncentráltság és a lelki ráhangolódás is fontos. Külön erre felkészülni nem lehet, a versenyek során szerzett tapasztalatokat tudom segítségül hívni.

- A közeljövőben hol és milyen versenyeken szurkolhatunk neked?

- A franciaországi verseny után, augusztusban Észtországban egy ötszörös Ironman versenyen állok rajthoz. Szeptemberben pedig egy igazán hosszú versenyt tervezek. Még nem döntöttem, hogy milyen verseny lesz, de minimum 10 napos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 09:00, szombat | Helyi

Rábapatonán költ az ország legöregebb gólyája

22 éves, most öt fiókát nevel.

2024. Július 05. 16:00, péntek | Helyi

Péter és Pál napjával megkezdődött az idei aratási szezon

A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek.

2024. Július 05. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Július 05. 09:00, péntek | Helyi

Ma indul a csornai zenepavilon nyári koncertsorozata

Timi és Gábor Music Duo