Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2024. Szeptember 11. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Felelős vagy azért, amit megszelíditettél

Felelős vagy azért, amit megszelíditettél

Rendőrségi felhívás a felelős állattartásért.

A gazdák kötelessége, hogy megfelelő gondoskodást és szeretetet nyújtsanak házi kedvenceiknek, és soha ne okozzanak nekik szenvedést! Az állatokkal való kegyetlen bánásmód legszigorúbb szankcióját büntető törvénykönyvünk határozza meg, amely kimondja: „Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, az állatkínzás vétségét követi el.”

Az állatkínzás nemcsak fizikai sérüléseket okoz az állatnak, de lelki sebeket is elszenvedhetnek kedvenceink. Az állatok mint érző lények képesek érzelmi kötődésre, ezért tudnunk kell, hogy az állandó félelem és szorongás hatására is trauma éri őket.

Az olyan gazdi, aki tisztában van az állatok igényeivel és természetével, tisztelettel fordul az élet valamennyi megnyilvánulása felé. Nem tűrheti szó nélkül az állatok bántalmazását (amelyet – szakértők szerint – csak egy lépés választ el az emberek elleni erőszaktól), valamint védi, óvja természeti értékeinket.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az állatokkal kapcsolatos bűncselekményeket, felderítse azokat, és a bűnelkövetőket felelősségre vonja. Ezért a prevenciós munkatársaik – a gyermekektől az idős korosztályig – az életkori sajátosságoknak megfelelően időről időre előadásokkal, üzenetekkel, különböző rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a téma fontosságára.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, amennyiben állatkínzásról szereznek tudomást, hívják az ingyenes, 112-es központi segélyhívó számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 14. 16:00, hétfő | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végez a Pannon Víz Zrt a Rábaköz több körzetében

Átmeneti elszíneződés, vízhiány előfordulhat.

2024. Október 14. 13:00, hétfő | Helyi

Bölcsődét avatnak szombaton Rábapordányban

Meghívó avatóünnepségre

2024. Október 14. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Október 13. 19:00, vasárnap | Helyi

Első alkalommal indít közösségi ruhacsere projektet az ÁRKÁD Győr

Környezetvédelem és fenntarthatóság.