Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2024. Október 13. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: DeepInsight Creative

Első alkalommal indít közösségi ruhacsere projektet az ÁRKÁD Győr

Első alkalommal indít közösségi ruhacsere projektet az ÁRKÁD Győr

Környezetvédelem és fenntarthatóság.

Az ÁRKÁD Győr októberben első alkalommal indít et, amely a fenntartható öltözködésről és a közösségi összefogásról szól. A kezdeményezés felhívja a figyelmet arra, hogyan adjunk újabb esélyt megunt, de jó minőségű ruhadarabjainknak, miközben ruhatárunk vásárlás nélkül újul meg.

A Közösségi Gardrób projekt célja, hogy lehetőséget biztosítson a látogatók számára megunt kabátjaik és pulóvereik leadására a bevásárlóközpont területén található standon. Ami ezután jön, az az igazán formabontó, hisz a beadott ruhadarabokért a résztvevők kuponokat kapnak, melyeket az általuk választott ruhadarabokra válthatnak be. Az új kezdeményezés előzetes bemutatója a IV. Győri Klímaexpón zajlik, amelyre az ÁRKÁD is kitelepül.

A program során a látogatók hoszteszek segítségével adhatják le ruháikat (kabátokat és pulóvereket), amelyeknek tisztának, sérülés- és kopásmentesnek kell lenniük. Az akció már a IV. Győri Klímaexpón elkezdődik, míg a bevásárlóközpontban október 31-ig kereshetjük fel a szökőkút mellett elhelyezett standot. Minden leadott ruháért kupon jár, amelyet a teljes időszak alatt bármikor beválthatnak a résztvevők, így biztosított, hogy a folyamatosan megújuló készletből mindenki a számára legmegfelelőbb darabot választhassa.

A Közösségi Gardrób projekt tesz a környezetért! Az Európai Unió 2020-as kimutatása szerint az emberek átlagosan 26 kg ruhát vásárolnak évente, míg 11 kg-ot dobnak ki. A textilhulladékok mennyiségének csökkentése a ruhák életciklusának növelésével kezdődik. A fenntarthatóság egyik kulcsa lehet az ép és sérülésmentes ruhák cseréje, vagy eladományozása. A projekt végén a megmaradt ruhákat a győri Máltai Szeretetszolgálatnak adják át, ezzel is támogatva a helyi közösséget és a rászorulókat.

Róna Bálint, az ÁRKÁD Győr centermenedzsere a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Közösségi Gardrób projekt fontos lépés lehet a fenntarthatóság útján, hiszen hozzájárulhat a valódi szemléletformáláshoz. Kiemelte, a pozitív szemlélet és a változás iránti nyitottság jegyében, most a vásárlók összefogásával valósul meg egy közös cél: a ruhacsere közelebb hozza egymáshoz az embereket miközben értéket teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 13. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Október 13. 13:00, vasárnap | Helyi

Lomtalanítás lesz szombaton Szilsárkányban

A gyűjtő konténer az önkormányzat udvarán lesz.

2024. Október 13. 09:00, vasárnap | Helyi

Az év első 9 hónapjában 191 lakástűz volt a megyénkben

A 191 tűzzel érintett otthon közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Október 12. 19:00, szombat | Helyi

Újra felfedezik a hagyományos megoldást a férfiak

Borotvakrém vagy gél? – Szakértői segítség a választáshoz