Városlista
2024. október 15, kedd - Teréz

Hírek

2024. Október 15. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten 72 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten 72 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 41. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 11 ember sérült meg.

Letért az úttestről és a szántóföldre zuhant egy személyautó kedd este a 85-ös főút 2-es kilométerénél, az M1-M85-85-ös utak csomópontjánál lévő körforgalom közelében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban ketten utaztak, őket a mentők kórházba szállították.

Két személyautó ütközött szerda délután Győrben, a Tihanyi Árpád úton. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót és felitatták az úttestre folyt nagy mennyiségű olajat. A járművekben összesen hárman utaztak, egy embert kórházba vittek a mentősök további vizsgálatokra.

Fának hajtott egy személyautó csütörtök délután az Ásványrárót és Dunaszeget összekötő 1401-es úton, a 16-os kilométerszelvénynél. Az autóban a sofőr egyedül utazott, őt a lébényi hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók emelték ki a roncsok közül, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűazoltói beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt.

Kigyulladt egy gázüzemű, húsz méter magas terményszárító csütörtök reggel Nyúlon, a Magtár utcában. A silóban mintegy 30 tonna cirok égett. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, kitárazták az összeégett magvakat, majd hőkamerával átvizsgálták és vízsugárral átmosatták a szárítót. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött péntek délután a 82-es számú főút 63-as kilométerénél. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét járművet és felitatták az úttestre folyt nagy mennyiségű olajat. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében szombat délután Fertődön, a Fő utcában. A helyiségben csomagolóanyag és papír égett, valamint a tűzoltók kihoztak három propánbutángáz-palackot, amelyek közül kettő felhasadt. A tűz egy faszerkezetű lépcsőn keresztül átterjedt a padlástérre, ahol szintén csomagolóanyagok kaptak lángra, amelyek meggyújtották a ház tetőszerkezetét. A kapuvári, a soproni, a sopronkövesdi és a csornai hivatásos, valamint a sarródi, a hegykői és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták az ingatlant és kihordták a megégett tárgyakat mindkét épületrészből. A középső szintet, a lakóteret nem érintette a tűz, csak füsttel telítődött, azonban a ház lakhatatlanná vált, ezért mindhárom lakó rokonokhoz költözött.

Két személyautó ütközött vasárnap éjjel Győrben, a Tihanyi Árpád út és a Szigethy Attila út kereszteződésében. Az egyik autó az ütközés következtében a járdára hajtott, ahol nekiment egy ott lévő elektromos rollernek, amelyben nem keletkezett kár. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és felitatták az úttestre, illetve a járdára folyt olajat. A gépkocsikban összesen hárman utaztak, nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 16:00, kedd | Helyi

Kezdő felnőtt néptánc foglalkozások Kapuváron

A foglalkozásokat szerdánként tartják.

2024. Október 15. 09:00, kedd | Helyi

Vonatpótló buszok járnak három hétig Csorna és Sopron között

Vágányzári hirdetmény.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Helyi

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének

2024. Október 14. 16:00, hétfő | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végez a Pannon Víz Zrt a Rábaköz több körzetében

Átmeneti elszíneződés, vízhiány előfordulhat.