Városlista
2024. október 9, szerda - Dénes

Hírek

2024. Október 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten 66 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten 66 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 40. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 10 ember sérült meg.

Előszobaszekrény és a benne tárolt papír kapott lángra egy társasházi lakásban hétfő este Sopronban, a Kőfaragó téren. A soproni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a szomszédok eloltották a tüzet. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a lakást további felhevült részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki.

Mezőgazdasági épület javítóműhelyében keletkezett tűz szerda délelőtt Sarród-Nyárligeten, az Angus telepen. A kapuvári, a soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a sarródi és a hegykői önkéntes tűzoltók több irányból oltották és megbontották a mintegy kétszáz négyzetméternyi lángoló tetőszerkezetet. A tűz a műhely berendezéseire nem terjedt át. Az ott dolgozók megkezdték a tűz oltását és több hegesztőpalackot is kihoztak a műhelyből, még a tűzoltók helyszínre érkezése előtt. A tűzoltók az oltással egyidejűleg az épületből további palackokat hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. Az épület tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben. Az eset során nem sérült meg senki.

Villanyoszlopnak ütközött, majd egy helyi járatos busznak csapódott egy személyautó csütörtök éjjel Győrben, a Városháza tér előtt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A buszon nem utazott senki. A személyautó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentők. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy műszaki hibás kisteherautóból gázolaj folyt az útra szombat délben Győrben, a Királyszék úton. A győri hivatásos tűzoltók a gázolaj felitatásában és a helyszín biztosításában közreműködtek.

Árokba hajtott, majd a tetejére borulva a kukoricásba csapódott egy személyautó vasárnap éjjel a 1401 számú úton, a Halászi-Máriakálnok-Arak kereszteződésben. A mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt könnyű sérülései miatt a mentők kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 09. 16:00, szerda | Helyi

Egészségnap lesz szombaton Beledben

Ingyenes szűrésk és vizsgálatok.

2024. Október 09. 09:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Farádon

Csak farádi lakcímkártyával rendelkezők helyezhetnek el hulladékot.

2024. Október 08. 16:00, kedd | Helyi

Vízhálózat karbantartási munkákat végeznek Csornán, Farádon és Dörben

Átmeneti vízhiány és elszíneződés előfordulhat.

2024. Október 08. 13:00, kedd | Helyi

75 éves lenne a csornai születésű Kocsis István egykori válogatott labdarúgó

Vasárnapi születésnapján emlékezett meg róla a focis blog.